Røntgenundersøgelse

Røntgen

Hos OrthoVet foretager vi dagligt røntgenundersøgelse, både hos dyr med akutte skader eller som et screenings redskab hos avls og brugshunde. 

Rygscreening hos gravhunde

Gravhunde har i mange år været den hyppigste race der blev behandlet for diskusprolaps, et målrettet avlsprogram har gjort hundene sundere og afhjulpet en del af disse problemer. En af avlskriterierne i dansk gravhundeklub er at avlshunden skal være rygscreenet. Dette betyder at hunden skal have foretaget røntgenundersøgelse af ryggen inden den er 4 år gammel. Denne røntgen undersøgelse sendes til bedømmelse hvor antallet af kalcificerede disk tælles, dette giver k-tallet. For gravhunde der skal bruges i avl, skal K-tallet være <5.
Hos OrthoVet er vi godkendte til at foretage rygscreening af gravhunde. 

HD, AD og OCD-undersøgelse

Mange racer har indført røntgenundersøgelse som en del af avlsrestriktionerne. De typiske sygdomme der screenes for er, hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD) og Osteochondrose (OCD). Hos OrthoVet er alle vores dyrlæge godkendt til at foretage røntgenundersøgelse for HD, AD og OCD. 

Ønsker du at bestille tid til røntgenundersøgelse af din hund eller kat, er du altid velkommen til at kontakte os på mail@orthovet.dk eller på telefon 69884411 

Hvorfor os

Vi tror på at dyrene får den bedste behandling, når vi som dyrlæger kan fokusere på specifikke fagområder. Derfor har vi valgt udelukkende at arbejde med specialkirurgi og sportsmedicin. Herved kan vi tilbyde den bedst mulige behandling, med brug af de nyeste teknikker og avancerede udstyr.   

Konsultation

Hvert besøg tager udgangspunkt i dyrets problem, derfor sættes der altid god tid af til undersøgelse. Dyr har ofte forskellige bevægelsesmønstre afhængigt af det miljø de er i, vi vil derfor oftest undersøge patienten både indenfor og udenfor.

Kirurgi

Vi tilbyder behandling af led problemer, knoglebrud og rygkirurgi i trygge og moderne faciliteter.

Medicinering

Dyr kan ikke selv sige fra ved smerte, derfor er der vores ansvar at diagnosticere og behandle lidelser, der kan give anledning til smerter. Vi har stort fokus på smertebehandling i forbindelse med operationer, såvel som i det efterfølgende forløb.

Fokus på dyrene

Vi ved hvor meget dyr betyder for de fleste mennesker i dag, og derfor er dyret altid i centrum hos os. Vores anbefalinger om behandling tager derfor altid udgangspunkt i det enkelte dyr, med fokus på dyrets alder, problemer og anvendelse.

Kontakt os her