Røntgenundersøgelse

Røntgen

Hos OrthoVet foretager vi dagligt røntgenundersøgelse, både hos dyr med akutte skader eller som et screenings redskab hos avls og brugshunde. 

Rygscreening hos gravhunde

Gravhunde har i mange år været den hyppigste race der blev behandlet for diskusprolaps, et målrettet avlsprogram har gjort hundene sundere og afhjulpet en del af disse problemer. En af avlskriterierne i dansk gravhundeklub er at avlshunden skal være rygscreenet. Dette betyder at hunden skal have foretaget røntgenundersøgelse af ryggen inden den er 4 år gammel. Denne røntgen undersøgelse sendes til bedømmelse hvor antallet af kalcificerede disk tælles, dette giver k-tallet. For gravhunde der skal bruges i avl, skal K-tallet være <5.
Hos OrthoVet er vi godkendte til at foretage rygscreening af gravhunde. 

HD, AD og OCD-undersøgelse

Mange racer har indført røntgenundersøgelse som en del af avlsrestriktionerne. De typiske sygdomme der screenes for er, hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD) og Osteochondrose (OCD). Hos OrthoVet er alle vores dyrlæge godkendt til at foretage røntgenundersøgelse for HD, AD og OCD. 

Ønsker du at bestille tid til røntgenundersøgelse af din hund eller kat, er du altid velkommen til at kontakte os på mail@orthovet.dk eller på telefon 69884411 

Hvorfor os

Hvis du som menneske får en knæskade, vil du med al sandsynlighed opsøge en specialist. Hvorfor skulle det være anderledes for dyr?

Vi har valgt udelukkende at arbejde med specialkirurgi og sportsmedicin, så vi kan tilbyde den bedst mulige behandling – med brug af de nyeste teknikker og avanceret udstyr. Alle vores dyrlæger er specialiseret indenfor kirurgi og sportsmedicin, og eftersom vi arbejder med det hver dag, har vi alle en solid erfaring med området.  

GRUNDIG KONSULTATION

Vi sætter god tid af til at undersøge dyret, så vi når frem til det egentlige problem. Dyr har ofte forskellige bevægelsesmønstre afhængigt af det miljø, de er i - derfor vil vi undersøge patienten både indenfor og udenfor. Dyret er altid i centrum hos os, men vi ved samtidig, at det kan skabe stor nervøsitet hos ejeren, når der er noget galt med ens kæledyr. Derfor sætter vi god tid af til at fortælle dig om behandlingen, så du kan føle dig tryg i dit kæledyrs videre behandling.

SPECIALISTVIDEN INDENFOR KIRURGI

Vi er specialiserede indenfor kirurgi og sportsmedicin - faktisk laver vi ikke andet, og du kan derfor være helt tryg ved at sende din hund til operation hos os. Vi har solid erfaring, og vi tilbyder behandling af ledproblemer, knoglebrud og rygkirurgi i trygge og moderne faciliteter. Vi holder os ajour med de nyeste teknikker og udstyr, så du kan være sikker på, at dit dyr altid får den bedste behandling.

Medicinering

Dyr kan ikke selv sige fra ved smerte. Det er derfor vores ansvar at diagnosticere og behandle lidelser, der kan give anledning til smerter. Vi har stort fokus på smertebehandling i forbindelse med operationer, såvel som i det efterfølgende forløb. Vi sørger for, at din hund undgår smerter mest muligt, så du kan koncentrere dig om kærlig pasning og pleje.

Fokus på dyrene

Vi har fokus på dyrene, og vi tror på, at dyrene får den bedste behandling, når vi som dyrlæger kan fokusere på specifikke fagområder. Vi laver det, der er nødvendigt for hundens ve og vel - hverken mere eller mindre. Vi ønsker at hjælpe hund og ejer bedst muligt, og vores anbefalinger om behandling tager derfor altid udgangspunkt i det enkelte dyr - med fokus på dyrets alder, problemer og anvendelse.

Kontakt os her