Rygoperationer

Rygoperationer

Hos OrthoVet foretager vi avancerede operationer i ryggen. Vi laver blandt andet frakturer(knoglebrud) i rygsøjlen og kan udføre operationer for diskusprolaps. 

Diskusprolaps er en almindeligt forekommende lidelse hos flere hunderacer. Det er ofte de chondrodystrofiske racer som eksempelvis franskbulldog, gravhund, basset, malteser og shih tzu der rammes, men alle hunderacer kan rammes af diskusprolaps.   

Hvad er symptomerne på diskusprolaps hos hund

Der findes flere typer af diskusprolaps hos hund. De mest almindelige er Hansen Type 1 (extrusion) og Type 2 (protrusion). Symptomerne på diskusprolaps afhænger i høj grad af placeringen, varigheden og typen. Kronisk diskusprolaps kan give kliniske tegn som smerte ved gåture, stivhed, og problemer med at hoppe op og ned fra højder. Symptomer på akut diskusprolaps kan udvikle sig hurtigt, fra smerte til slingerhed (ataxi) og endda lammelse af bagparten. Har du mistanke om, at din hund kan have en diskusprolaps, er det vigtigt at få den grundigt undersøgt hos en dyrlæge.

Hvordan stilles diagnosen diskusprolaps

Dyrlægen får mistanke om diskusprolaps gennem en grundig klinisk, ortopædisk og neurologisk undersøgelse. Er der mistanke om diskusprolaps, skal der foretages videre undersøgelser med enten røntgen, CT, eller MRI-scanning. I de fleste tilfælde er førstevalget CT-scanning, da prisen er lavere og undersøgelsen hurtigere end MRI. Ofte kan placeringen af diskusprolapsen bestemmes ud fra en test af nervesystemets funktion, og derved kan CT-scanningen afgrænses til netop det område der giver problemer. Foretages der en CT-scanning af hele dyret, ses ofte skader eller andre mindre diskusprolapser, der ikke nødvendigvis giver anledning til symptomer, og det kan dermed vildlede diagnosticeringen.  

Efter endelig diagnose, vil der være en grundig samtale med dig som ejer omkring prognose og behandlingsforløb. Nogle hunde kræver operation, mens andre kan komme sig med smertebehandling og fysioterapi.  

Hvad er prognosen for en hund med diskusprolaps

Prognosen for hunde med diskusprolaps er generelt god, hvis korrekt og rettidig behandling igangsættes. Hunde der over kort tid oplever lammelse skal opereres hurtigt, da prognosen forringes betydeligt, end hos hunde med normal førlighed.   

Har du spørgsmål eller mistanke om diskusprolaps hos hund er du altid velkommen til at kontakte OrthoVet.  

Hvorfor os

Hvis du som menneske får en knæskade, vil du med al sandsynlighed opsøge en specialist. Hvorfor skulle det være anderledes for dyr?

Vi har valgt udelukkende at arbejde med specialkirurgi og sportsmedicin, så vi kan tilbyde den bedst mulige behandling – med brug af de nyeste teknikker og avanceret udstyr. Alle vores dyrlæger er specialiseret indenfor kirurgi og sportsmedicin, og eftersom vi arbejder med det hver dag, har vi alle en solid erfaring med området.  

GRUNDIG KONSULTATION

Vi sætter god tid af til at undersøge dyret, så vi når frem til det egentlige problem. Dyr har ofte forskellige bevægelsesmønstre afhængigt af det miljø, de er i - derfor vil vi undersøge patienten både indenfor og udenfor. Dyret er altid i centrum hos os, men vi ved samtidig, at det kan skabe stor nervøsitet hos ejeren, når der er noget galt med ens kæledyr. Derfor sætter vi god tid af til at fortælle dig om behandlingen, så du kan føle dig tryg i dit kæledyrs videre behandling.

SPECIALISTVIDEN INDENFOR KIRURGI

Vi er specialiserede indenfor kirurgi og sportsmedicin - faktisk laver vi ikke andet, og du kan derfor være helt tryg ved at sende din hund til operation hos os. Vi har solid erfaring, og vi tilbyder behandling af ledproblemer, knoglebrud og rygkirurgi i trygge og moderne faciliteter. Vi holder os ajour med de nyeste teknikker og udstyr, så du kan være sikker på, at dit dyr altid får den bedste behandling.

Medicinering

Dyr kan ikke selv sige fra ved smerte. Det er derfor vores ansvar at diagnosticere og behandle lidelser, der kan give anledning til smerter. Vi har stort fokus på smertebehandling i forbindelse med operationer, såvel som i det efterfølgende forløb. Vi sørger for, at din hund undgår smerter mest muligt, så du kan koncentrere dig om kærlig pasning og pleje.

Fokus på dyrene

Vi har fokus på dyrene, og vi tror på, at dyrene får den bedste behandling, når vi som dyrlæger kan fokusere på specifikke fagområder. Vi laver det, der er nødvendigt for hundens ve og vel - hverken mere eller mindre. Vi ønsker at hjælpe hund og ejer bedst muligt, og vores anbefalinger om behandling tager derfor altid udgangspunkt i det enkelte dyr - med fokus på dyrets alder, problemer og anvendelse.

Kontakt os her