Fraktur (knoglebrud)

Fraktur (knoglebrud)

Fraktur eller knoglebrud opstår når en knogle udsættes for en unaturlig høj belastning over relativ kort tid. Det kan være i et trafikuheld, fald fra højder, eller en uheldig løbetur i haven. Både ældre og yngre individer kan opleve at få en eller flere frakturer, der kan være enten simple eller mere komplicerede.  

Symptomerne på knoglebrud hos kæledyr

De fleste frakturer(knoglebrud) opstår som følge af et traume, hvorefter kæledyret vil være meget ømt i området eller halt hvis der er tale om fraktur i benet.  

Hvordan stilles diagnosen

En faktureret knogle kan i langt de fleste tilfælde ses på et røntgenbillede. I tilfælde med komplicerede frakturer eller fissurer(revner) i knoglen, kan det være nødvendigt at foretage mere avancerede røntgenoptagelser med en CT-scanner. Ud fra røntgenoptagelserne, planlægger vores kirurg den bedste behandling for patienten. Nogle typer af frakturer kræver forbinding med eller uden skinne, mens andre frakturer kræver operation.   

Hvad er prognosen for et kæledyr med et knoglebrud

Prognosen afhænger i nogen grad af frakturens kompleksitet. Prognosen for de fleste frakturer er god, hvis de behandles korrekt. Hurtig behandling er ikke altid den bedste løsning, og vi behandler sjældent frakturer om natten eller i weekenden. Det skyldes, at god planlægning forud for operation er det mest essentielle for et godt resultat. De fleste frakturer heler i løbet af 4-12 uger, hvilket betyder at vi ikke risikerer dårligere heling ved at operationen foretages 1-2 dage efter skaden er sket.   

 Hos OrthoVet benytter vi os af de nyste teknikker indenfor frakturbehandling, og vi holder os løbende opdateret med nye teknikker.  

Har du spørgsmål eller har du et kæledyr du mistænker har en fraktur, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.   

Hvorfor os

Hvis du som menneske får en knæskade, vil du med al sandsynlighed opsøge en specialist. Hvorfor skulle det være anderledes for dyr?

Vi har valgt udelukkende at arbejde med specialkirurgi og sportsmedicin, så vi kan tilbyde den bedst mulige behandling – med brug af de nyeste teknikker og avanceret udstyr. Alle vores dyrlæger er specialiseret indenfor kirurgi og sportsmedicin, og eftersom vi arbejder med det hver dag, har vi alle en solid erfaring med området.  

GRUNDIG KONSULTATION

Vi sætter god tid af til at undersøge dyret, så vi når frem til det egentlige problem. Dyr har ofte forskellige bevægelsesmønstre afhængigt af det miljø, de er i - derfor vil vi undersøge patienten både indenfor og udenfor. Dyret er altid i centrum hos os, men vi ved samtidig, at det kan skabe stor nervøsitet hos ejeren, når der er noget galt med ens kæledyr. Derfor sætter vi god tid af til at fortælle dig om behandlingen, så du kan føle dig tryg i dit kæledyrs videre behandling.

SPECIALISTVIDEN INDENFOR KIRURGI

Vi er specialiserede indenfor kirurgi og sportsmedicin - faktisk laver vi ikke andet, og du kan derfor være helt tryg ved at sende din hund til operation hos os. Vi har solid erfaring, og vi tilbyder behandling af ledproblemer, knoglebrud og rygkirurgi i trygge og moderne faciliteter. Vi holder os ajour med de nyeste teknikker og udstyr, så du kan være sikker på, at dit dyr altid får den bedste behandling.

Medicinering

Dyr kan ikke selv sige fra ved smerte. Det er derfor vores ansvar at diagnosticere og behandle lidelser, der kan give anledning til smerter. Vi har stort fokus på smertebehandling i forbindelse med operationer, såvel som i det efterfølgende forløb. Vi sørger for, at din hund undgår smerter mest muligt, så du kan koncentrere dig om kærlig pasning og pleje.

Fokus på dyrene

Vi har fokus på dyrene, og vi tror på, at dyrene får den bedste behandling, når vi som dyrlæger kan fokusere på specifikke fagområder. Vi laver det, der er nødvendigt for hundens ve og vel - hverken mere eller mindre. Vi ønsker at hjælpe hund og ejer bedst muligt, og vores anbefalinger om behandling tager derfor altid udgangspunkt i det enkelte dyr - med fokus på dyrets alder, problemer og anvendelse.

Kontakt os her