Halthedsudredning

Halthedsudredning / Halthedsundersøgelse

En halthed kan være enten akut eller kronisk. Akutte haltheder kan skyldes forvridning af et led, muskelsmerte eller en fraktur(knoglebrud). Hvis haltheden er vedvarende eller forstærkes efter aktivitet, er det vigtigt at en dyrlæge kontaktes. Særligt hvis unge hunde eller katte halter, bør dyrlæge hurtigt kontaktes for undersøgelse og udredning. Det kan fejlagtigt antages, at dyret er halt fordi det har vokseværk, men vokseværk er ikke en diagnose, og skal ikke give anledning til halthed. Derfor skal halthed hos unge hunde eller katte altid tages alvorligt.  

 Enhver halthedsundersøgelse starter med en grundig snak om halthedens begyndelse og varighed. Vi vil også spørge indtil, om haltheden bliver mere eller mindre udtalt i forbindelse med aktivitet. Næste skridt er mønstring af dyret, for hunde på forskelligt underlag. Dyrlægen vil observere hunden i skridt og trav på fliser, græs og grus, for at lokalisere halthedens oprindelse. Dyret vil efterfølgende blive grundigt undersøgt af en af vores ortopædkirurger. Her undersøges alle muskler, sener, led og knogler, ofte af flere omgange, for at aflæse dyrets reaktioner, identificere halthedens lokation, og dermed komme nærmere en diagnose.  

 I forbindelse med udredning af haltheder, benytter vi ofte billeddiagnostiske hjælpemidler. Det kan være røntgen eller CT-scanning, som ofte kræver at dit dyr er let bedøvet. Derfor anbefaler vi altid at kæledyret faster og er fri af medicinske behandlinger inden undersøgelsen.  

 Nogle årsager til halthed kræver operation, mens andre kan behandles konservativt med fysioterapi, eller medicin. Er der tale om led problemer, kan behandling af de afficerede led være anlæggelse af blokader eller led injektioner, forud for eller i forbindelse med operation.  

Hvorfor os

Vi tror på at dyrene får den bedste behandling, når vi som dyrlæger kan fokusere på specifikke fagområder. Derfor har vi valgt udelukkende at arbejde med specialkirurgi og sportsmedicin. Herved kan vi tilbyde den bedst mulige behandling, med brug af de nyeste teknikker og avancerede udstyr.   

Konsultation

Hvert besøg tager udgangspunkt i dyrets problem, derfor sættes der altid god tid af til undersøgelse. Dyr har ofte forskellige bevægelsesmønstre afhængigt af det miljø de er i, vi vil derfor oftest undersøge patienten både indenfor og udenfor.

Kirurgi

Vi tilbyder behandling af led problemer, knoglebrud og rygkirurgi i trygge og moderne faciliteter.

Medicinering

Dyr kan ikke selv sige fra ved smerte, derfor er der vores ansvar at diagnosticere og behandle lidelser, der kan give anledning til smerter. Vi har stort fokus på smertebehandling i forbindelse med operationer, såvel som i det efterfølgende forløb.

Fokus på dyrene

Vi ved hvor meget dyr betyder for de fleste mennesker i dag, og derfor er dyret altid i centrum hos os. Vores anbefalinger om behandling tager derfor altid udgangspunkt i det enkelte dyr, med fokus på dyrets alder, problemer og anvendelse.

Kontakt os her