Knoglebrud

Fraktur (knoglebrud)

Fraktur eller knoglebrud opstår når en knogle udsættes for en unaturlig høj belastning over relativ kort tid. Det kan være i et trafikuheld, fald fra højder, eller en uheldig løbetur i haven. Både ældre og yngre individer kan opleve at få en eller flere frakturer, der kan være enten simple eller mere komplicerede.  

Symptomerne på knoglebrud hos kæledyr

De fleste frakturer(knoglebrud) opstår som følge af et traume, hvorefter kæledyret vil være meget ømt i området eller halt hvis der er tale om fraktur i benet. 

Hvordan stilles diagnosen

En faktureret knogle kan i langt de fleste tilfælde ses på et røntgenbillede. I tilfælde med komplicerede frakturer eller fissurer(revner) i knoglen, kan det være nødvendigt at foretage mere avancerede røntgenoptagelser med en CT-scanner. Ud fra røntgenoptagelserne, planlægger vores kirurg den bedste behandling for patienten. Nogle typer af frakturer kræver forbinding med eller uden skinne, mens andre frakturer kræver operation.  

Hvad er prognosen for et kæledyr med et knoglebrud

Prognosen afhænger i nogen grad af frakturens kompleksite. Prognosen for de fleste frakturer er god, hvis de behandles korrekt. Hurtig behandling er ikke altid den bedste løsning, og vi behandler sjældent frakturer om natten eller i weekenden. Det skyldes, at god planlægning forud for operation er det mest essentielle for et godt resultat. De fleste frakturer heler i løbet af 4-12 uger, hvilket betyder at vi ikke risikere dårligere heling ved at operationen foretages 1-2 dage efter skaden er sket.   

 Hos OrthoVet benytter vi os af de nyste teknikker indenfor frakturbehandling, og vi holder os løbende opdateret med nye teknikker.   

Har du spørgsmål eller har du et kæledyr du mistænker har en fraktur, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.  

Tøv ikke med at kontakte os

Vi tror på at dyrene får den bedste behandling, når vi som dyrlæger kan fokusere på specifikke fagområder. Derfor har vi valgt udelukkende at arbejde med specialkirurgi og sportsmedicin. Herved kan vi tilbyde den bedst mulige behandling, med brug af de nyeste teknikker og avancerede udstyr.  

Konsultation

Hvert besøg tager udgangspunkt i dyrets problem, derfor sættes der altid god tid af til undersøgelse. Dyr har ofte forskellige bevægelsesmønstre afhængigt af det miljø de er i, vi vil derfor oftest undersøge patienten både indenfor og udenfor.

Kirugi

Vi tilbyder behandling af led problemer, knoglebrud og rygkirurgi i trygge og moderne faciliteter.

Medicinering

Dyr kan ikke selv sige fra ved smerte, derfor er der vores ansvar at diagnosticere og behandle lidelser, der kan give anledning til smerter. Vi har stort fokus på smertebehandling i forbindelse med operationer, såvel som i det efterfølgende forløb.

med fokus på dyrene

Vi ved hvor meget dyr betyder for de fleste mennesker i dag, og derfor er dyret altid i centrum hos os. Vores anbefalinger om behandling tager derfor altid udgangspunkt i den enkelte dyr, med fokus på dyrets alder, problemer og anvendelse.

Kontakt os her