CT-scanning
CT-scanning
Computed Tomography scanning (CT-scanning) er et avanceret røntgensystem, der giver mulighed for at optage mere detaljerede billeder end med et traditionelt røntgenapparat. Røntgenstrålerne i en CT-scanner kører i cirkler omkring patienten, hvorved der opnås et tredimensionelt og meget detaljeret billede, som efterfølgende kan analyseres i et avanceret computerprogram.
Hvor bruges CT-scanning
Det er i princippet muligt at foretage CT-scanninger af hele kroppen, men det er mest anvendt ved ryglidelser som for eksempel diskusprolaps eller ved sygdomme i led som for eksempel albueledsdysplasi. Det bliver stadig mere udbredt, at anvende CT-scanning til vurdering af komplicerede knoglebrud, ligesom scanning af hjerne, næsehule og organer også vinder større indpas som diagnostisk redskab.
Hvordan foregår en CT-scanning
Alle patienter der skal CT-scannes skal ligge helt stille under undersøgelse. Derfor bedøves alle kæledyr, der skal CT-scannes forud for selve scanningen. I nogle tilfælde er det nødvendigt at foretage flere scanninger. Det kan være i tilfælde hvor dyrlægen ønsker at synliggøre sygt væv fra raskt væv. Her vil dyrlægen injicere en væske i dyret som opkoncentreres i syge væv. Denne type af scanning kaldes en kontrastscanning.
Undersøgelse inden CT-scanning
I de fleste tilfælde kræver en CT-scanning en grundig forundersøgelse og snak omkring andre diagnostiske muligheder. CT-scanning er et meget anvendt redskab, men hver scanning er også omkostningstung og eksponerer dyret for mange røntgen stråler. Det er derfor vigtigt, at vi kun anvender scanneren i de nødvendige situationer. I akutte situationer, som ved akutte knoglebrud eller akut diskusprolaps, kræver CT-scanning ikke den samme forundersøgelse, da CT-scanning her er en nødvendighed samme dag.
Da dyret skal i fuld anæstesi(bedøvelse) forud for en CT-scanning, anbefaler vi, at der tages en blodprøve fra dyret inden undersøgelsen går i gang. Dette gøres for at sikre, at dyret kan tåle bedøvelsen samt den kontrastvæske, der bruges ved en kontrastundersøgelse.
Ønsker du at bestille tid til en CT-scanning eller høre mere om brugen af CT-scanning, er du altid velkommen til at kontakte os på vores telefon 69884411 eller på mail mail@orthovet.dk.
Hvorfor os
Hvis du som menneske får en knæskade, vil du med al sandsynlighed opsøge en specialist. Hvorfor skulle det være anderledes for dyr?
Vi har valgt udelukkende at arbejde med specialkirurgi og sportsmedicin, så vi kan tilbyde den bedst mulige behandling – med brug af de nyeste teknikker og avanceret udstyr. Alle vores dyrlæger er specialiseret indenfor kirurgi og sportsmedicin, og eftersom vi arbejder med det hver dag, har vi alle en solid erfaring med området.
GRUNDIG KONSULTATION
Vi sætter god tid af til at undersøge dyret, så vi når frem til det egentlige problem. Dyr har ofte forskellige bevægelsesmønstre afhængigt af det miljø, de er i - derfor vil vi undersøge patienten både indenfor og udenfor. Dyret er altid i centrum hos os, men vi ved samtidig, at det kan skabe stor nervøsitet hos ejeren, når der er noget galt med ens kæledyr. Derfor sætter vi god tid af til at fortælle dig om behandlingen, så du kan føle dig tryg i dit kæledyrs videre behandling.
SPECIALISTVIDEN INDENFOR KIRURGI
Vi er specialiserede indenfor kirurgi og sportsmedicin - faktisk laver vi ikke andet, og du kan derfor være helt tryg ved at sende din hund til operation hos os. Vi har solid erfaring, og vi tilbyder behandling af ledproblemer, knoglebrud og rygkirurgi i trygge og moderne faciliteter. Vi holder os ajour med de nyeste teknikker og udstyr, så du kan være sikker på, at dit dyr altid får den bedste behandling.
Medicinering
Dyr kan ikke selv sige fra ved smerte. Det er derfor vores ansvar at diagnosticere og behandle lidelser, der kan give anledning til smerter. Vi har stort fokus på smertebehandling i forbindelse med operationer, såvel som i det efterfølgende forløb. Vi sørger for, at din hund undgår smerter mest muligt, så du kan koncentrere dig om kærlig pasning og pleje.
Fokus på dyrene
Vi har fokus på dyrene, og vi tror på, at dyrene får den bedste behandling, når vi som dyrlæger kan fokusere på specifikke fagområder. Vi laver det, der er nødvendigt for hundens ve og vel - hverken mere eller mindre. Vi ønsker at hjælpe hund og ejer bedst muligt, og vores anbefalinger om behandling tager derfor altid udgangspunkt i det enkelte dyr - med fokus på dyrets alder, problemer og anvendelse.